Beixo

Huh? Geen ketting? Dat is vaak het eerste wat we horen als mensen de Beixo in de winkel zien. De Beixo maakt namelijk gebruik van een cardan as in plaats van een traditionele ketting. 

De voordelen:

 

de beixo cardanas

traditionele ketting

aanspraak

veel aanspraak en belangstelling. geen aanspraak

onderhoud

zeer weinig: interne smering. relatief veel: ketting reinigen, ketting smeren, ketting spannen, derailleur reinigen, smeren en afstellen.

veiligheid

geen doortrappende versnellingen. geen externe bewegende delen. ketting kan eraf lopen/breken. tandwielen en ketting vaak open en bloot.

hygiëne

geen olie, smeer of vuil. volop olie, smeer en vuil.

energieverlies

maximaal 4%. Bij het trappen merk je geen enkel verschil met een fiets met een ketting. onder de meest optimale omstandigheden 2% , in het algemeen aanzienlijk meer als de ketting onvoldoende gesmeerd, vuil en onjuist gespannen is en aanloopt tegen de kettingkast.

praktisch

achterband verwisselen gaat door het losdraaien van enkele schroeven en bouten; schoon en snel. het is een vieze klus het wiel netjes uit de fiets te halen. kettingkast, -spanners en de ketting zelf niet te vergeten los en weer vast te maken.

geluid

stille aandrijving. rumoerige aandrijving.

Beixo Compact High

Vouwfietsen

De unieke vouwfiets met cardan-as!
Deze speciale constructie zorgt ervoor dat u nooit meer de ketting of snaar hoeft te onderhouden, en ook nooit meer met een vieze broek of handen op de fie...

Bekijken
849,-

Beixo Compact Low (elektrisch)

Vouwfietsen

De unieke vouwfiets met cardan-as, maar nu met een handige lage instap!

De cardan as is een prachtige constructie en zorgt ervoor dat u nooit meer de ketting of snaar hoeft te onderh...

Bekijken
2024,-

Beixo Crosstown

Vouwfietsen

Een lichte en klein op te vouwen vouwfiets

Geen ketting, geen cardanas, maar een snaaraandrijving! Stiller en schoner dan een ketting. En hij gaat ook nog eens veel langer mee!
...

Bekijken
699,-

Meer over Beixo

Kom gerust langs bij ons in de winkel en laat u uitgebreid voorlichten over alle voors en tegens van de diverse modellen.